MTBzone » Natuurmonumenten MTB-Vignet 2022 nu te koop

Natuurmonumenten MTB-Vignet 2022 nu te koop

Goed nieuws voor degenen die niet kunnen wachten om alvast het nieuwe MTB-vignet van Natuurmonumenten in huis te halen. Het nieuwe Natuurmonumenten MTB-Vignet 2022 is nu al te koop.

Nieuwe MTB-Vignet van Natuurmonumenten

Het nieuwe MTB-vignet van Natuurmonumenten heeft natuurlijk hetzelfde doel als elk ander mountainbike vignet: de opbrengsten worden gebruikt om de trails te onderhouden en te kunnen blijven ontwikkelen. Voor de MTB-routes van Natuurmonumenten is een vignet verplicht en dien je deze op je mountainbike te plakken.

Het vignet ziet er anders uit dan vorig jaar. Waar hij eerder groen was is hij nu lichtblauw. Ook lijkt de QR-code voor een Save Me profiel nu niet meer aanwezig te zijn. Eerder lichtten we deze veilige optie nog uit in het artikel over mountainbike regels.

Op deze MTB-routes is het vignet verplicht

Voor de volgende MTB-routes van Natuurmonumenten is het vignet verplicht:

  • Nationaal Park Veluwe Zoom
  • Nationaal Park De Loonse en Druunse Duinen
  • Bergherbos-Montferland
  • Het Voorsterbos
  • Beesterzwaag

Het Natuurmonumenten MTB-vignet 2022 gaat vanaf nu al in. Hij is – vanzelfsprekend – geldig tot en met eind 2022.

Natuurmonumenten MTB-vignet kopen

Het Natuurmonumenten MTB-vignet kost 14 euro, inclusief verzendkosten. Hiermee is hij een stukje duurder dan vorig jaar: toen was hij nog 12 euro. Leden krijgen – net als voorgaande jaren – korting op het nieuwe 2022 MTB-vignet. Zij betalen 9,80 euro in plaats van 14 euro.

Het vignet is online te koop via de webshop van Natuurmonumenten. Vanaf het moment dat je hem koopt is hij gelijk al geldig: je krijgt namelijk een e-mailbericht die je tijdelijk kunt tonen aan een natuurbeheerder of boswachter.

Niet bekend met een MTB-vignet? Lees dan een uitgebreid artikel over het MTB-vignet op MTBzone.