MTBzone » MTB Vignet » MTB Vignet Den Treek

MTB Vignet Den Treek

Om op de mountainbike routes van landgoed Den Treek-Henschoten te mogen rijden is een mountainbike vignet verplicht. Het vignet is een jaar geldig en kun je eenvoudig aanschaffen via de website van het landgoed zelf. Op deze pagina ontdek je alle informatie over het MTB vignet Den Treek.

Inhoudsopgave

Op deze MTB routes is het MTB vignet Den Treek geldig

Op landgoed Den Treek-Henschoten ontdek je twee verschillende MTB routes: de noordelijke route (Den Treek blauw) en een zuidelijke route (Den Treek rood). Het mountainbike vignet is geldig voor beide routes. Omdat de routes aan elkaar gekoppeld zijn kun je ze lekker met elkaar combineren.

Hoewel het landgoed op de Utrechtse Heuvel rug gelegen is, geldt het MTB vignet Utrechtse Heuvelrug hier niet. Je moet dus echt een apart vignet voor Den Treek aanschaffen.

Hoelang is het vignet geldig?

Je hebt keuze uit twee verschillende MTB vignetten: een dagkaart of een seizoensvignet. Met een seizoensvignet kun je het hele seizoen onbeperkt mountainbiken. Het vignet is geldig vanaf 1 april tot 1 april het jaar erop.

Het vignet voor een dag aanschaffen? Dan moet je goed rekening houden met volgende: het MTB vignet is geldig op de dag van aankoop. Dit betekent dat je deze dus niet een aantal dagen van te voren kunt kopen. Je krijgt na het kopen van het vignet een e-mail, waarbij de meegeleverde factuur dient als bewijs.

Den Treek MTB vignet kopen

Het mountainbike vignet kun je via de webshop van landgoed Den Treek-Henschoten zelf kopen. De vignetten zijn persoongebonden. Je kunt daarom één vignet per bestelling bestellen. Het kopen gaat super eenvoudig:

  1. Je gaat naar de bestelpagina op de website Dentreekhenschoten.nl
  2. Kies voor een MTB vignet voor een seizoen of een dag
  3. Vul in de webshop je persoonsgegevens in
  4. Kies een betaalmethode en betaal direct online
  5. Je krijgt een e-mail met je bestelling, wat je als bewijs kunt laten zien
  6. Een seizoensvignet besteld? Dan ontvang je deze via de post.

Wanneer je een vignet voor het hele seizoen hebt aangeschaft, kun je de e-mail als tijdelijk bewijs gebruiken tot dat je het echte vignet per post hebt ontvangen. Dit duurt meestal twee tot drie dagen.

Kosten van het Den Treek mountainbike vignet

Het vignet van den Treek is het duurste MTB vignet op dit moment: voor een heel seizoen ben je 25 euro kwijt. Kies je voor een dag, dan kost dit 5 euro. Ben je van plan om meer dan vijf keer in een heel seizoen op routes van landgoed Den Treek-Henschoten te gaan fietsen, dan is het dus slimmer om te kiezen voor het vignet voor een heel seizoen.

Verkooppunten: hier kun je het vignet kopen

In tegenstelling tot veel andere vignetten kun je het MTB vignet van Den Treek alleen via de webshop van het landgoed zelf aanschaffen. Het is goed om te weten dat het vignet persoonsgebonden is: in de webshop kun je dus een vignet per persoon bestellen.

Veelgestelde vragen over het MTB vignet Den Treek

Waar kan ik MTB vignet Den Treek kopen?

Je kunt het vignet alleen bij de website van landgoed Den Treek-Henschoten zelf kopen. Dus niet bij een fietsenwinkel of om en nabij de mountainbike routes.

Als ik het MTB vignet later dan 1 april aanschaf, krijg ik dan korting?

Nee. Je betaalt gewoon voor een heel jaar (25 euro op het moment van schrijven), ook als je hem een paar maanden later aanschaft. Het is dus slim om hem gelijk te halen als hij beschikbaar is. Vaak is dit eind maart al mogelijk.

Kan ik een dagkaart gebruiken op een andere dag dan aankoop?

Nee, het MTB vignet Den Treek voor een dag is alleen geldig op de dag van aankoop. Je kunt deze dus niet verplaatsen of voor een dag in de toekomst kopen.

Waarom heeft het landgoed een verplicht MTB vignet?

De mountainbike routes van Den Treek zijn prachtig. Om ervoor te zorgen dat ze zo mooi blijven, is onderhoud nodig. Met de inkomsten van van de vignetten kunnen de routes ontwikkeld en onderhouden worden.

Kan ik het MTB vignet voor Den Treek aan iemand anders geven of uitlenen?

Nee. De vignetten zijn namelijk persoonsgeboden: als je het vignet gaat kopen moet je ook je persoonlijke gegevens invullen. Een toezichthouder kan met behulp van jouw persoonsgegevens checken of jij op de route mag rijden.

Moet ik het Treek vignet verplicht op mijn mountainbike plakken?

Hoewel het vignet er prachtig uitziet (een uitsnede van het logo van het landgoed) en daarmee niet zal misstaan op menig mountainbike, is het niet verplicht om hem om op je fiets te plakken. Voor de toezichthouders is dit wel een voordeel, omdat ze zo sneller kunnen zien of je een vignet hebt. Echter mag je hem ook gewoon in je telefoonhoesje doen of in je portemonnee. Als je hem maar kunt laten zien.